Soțul a intrat în duș, imediat după ce soția ieșise […]

5 bancuri amuzante, dar și educative, care vă vor face nu doar să zâmbiți, ci și să vă gândiți la unele momente ale existenței noastre.

Lecția Nr. 1

Un tip intră sub dus exact în momentul în care nevasta să iese din cadă. Subit, se aude soneria apartamentului. După o discuție scurtă care decide care dintre ei să meargă să răspundă, femeia iese, se învelește într-un prosop de baie, coboară scările și deschide ușa de la intrare.

Era Bob, vecinul de palier.

Înainte să poată spune un cuvânt, Bob o întrerupe:

– Îți dau $800 pe loc dacă lași să cadă prosopul de baie cu care ești acoperită.

Puțin mirată, femeia ezită câteva secunde, după care desface prosopul și rămâne goală în fața lui Bob. El o privește din cap până-n picioare,după care îi întinde 8 bancnote de $100. Surprinsă de această întâmplare, dar mulțumită de mica avere pe care tocmai o făcuse în mai puțin de 2 minute, femeia urcă și intră din nou în baie. Soțul său,care era încă sub duș, o întreabă:

– Cine-a fost?
– Bob, vecinul nostru de palier.
– Ah, perfect. Ți-a dat cei $800 pe care mi-i datora?

Morala: împărtășiți-vă informațiile referitoare la sumele împrumutate, în caz contrar v-ați putea confrunta cu o situație neplăcută.

Lecția Nr. 2

La volanul mașinii sale, în drum spre biserică, un preot trece pe lângă o călugăriță care mergea pe jos. Se oprește și se oferă să o ducă până la mănăstire. Ea acceptă, urcă în mașină și, încrucișându-și picioarele, lasă la vedere niște coapse superbe.

Preotul nu se poate abține și tot fixând picioarele tinerei autovehicolului.

După ce reușește să stăpânească din nou mașina, pune dinț r-odată mâna dreaptă pe picioarele măicuței. Ea îl privește și spune:

– Părinte, vă amintiți Psalmul 129?

Rușinat, preotul se retrage subit și-și prezintă scuzele. Puțin mai încolo, sub îndemnul tentației, profită de schimbarea vitezei pentru a începe din nou. Și măicuță, îl apostrofează prompt:

– Părinte, vă amintiți Psalmul 129?

Părintele roșește din nou din cap până-n picioare și retrage din nou mâna de pe picioarele pasagerei, bâlbâind:
– Îmi pare rău, soră, trupul îmi este foarte slab.

Ajung la mănăstire, călugărița coboară din mașină fără să spună un cuvânt, și-i aruncă o ultimă privire plină de înțelesuri. Preotul se grăbește către prima Biblie pe care o găsește și caută Psalmul 129:

„Mergi mai departe, caută întotdeuna sus și-ți vei găsi gloria.”

Morala: dacă nu sunteți prea bine pregătit în domeniul ales, veți pierde multe oportunități de dezvoltare.

Lecția Nr. 3

Un agent de vânzări, o secretară și un manager merg să ia masa și găsesc o lampă veche. O ating și din ea iese un gin care le spune: „Voi îndeplini câte o dorință pentru fiecare”. „Eu prima, eu prima!” – spune secretara. „Vreau să fiu în Bahamas, pe un iaht, să nu mă gândesc la nimic”. Peste câteva secunde dispare. „Acum eu” – spune reprezentantul în vânzări. „Vreau să fiu în Hawaii, să mă odihnesc pe plajă, să mi se facă masaj, să am multă Pina Colada și să fiu împreună cu dragostea vieții mele”. Și acesta dispare. „Acum este rândul tău”, îi spune ginul managerului. „Eu vreau ca cei doi să se întoarcă în oficiu”.

Morala: permiteți-i șeful să spună primul cuvânt.

Lecția Nr. 4

Un vultur stătea pe un copac și se odihnea. Un iepure micuț îl vede și-l întreabă: „Pot să stau și eu ca tine fără să fac nimic?”. „Desigur, de ce nu?” – îi răspunde vulturul. Iepurele s-a așezat sub copac încercând să se relaxeze și el. Dintr-o dată apare vulpea, îl înșfacă și-l mănâncă.

Morala: pentru a putea să stai și să nu faci nimic trebuie fii foarte, foarte sus.

Lecția Nr. 5

O curcă îi spune unui taur: „Visez să mă urc în vârful copacului, dar am prea puține puteri”. „De ce nu ciugulești din balega mea? Are o mulțime de elemente nutritive”. Și într-adevăr, după ce a mâncat, a căpătat puteri și s-a cățărat pe creanga cea mai de jos a copacului. În ziua următoare a ciugulit mai mult și a reușit să ajungă la cea de-a doua crenguță. În ziua a treia a reușit să ajungă în vârful copacului, dar, fiind acolo, a observat-o fermierul și a împușcat-o.

Morala: Mâncând rahat poți ajunge în vârf, dar nu poți rămâne acolo mult timp.

Loading...