În viață este de recomandat să fim înconjurați de oameni înteligenți deoarece putem învăța de le ei. Problema apare atunci când trebuie să deosebim oamenii inteligenți și serioși, de oamenii perverși și răi.

Psihologii au identificat 10 semne care disting o persoană inteligentă. Iată care sunt ele:

1. Nu se aruncă cu capul înainte și nu trag concluzii pripite bazate pe zvonuri, fără a cunoaște problema.

O persoană inteligentă nu se grăbește să tragă concluzii și să vină cu aprecieri dacă nu a analizat toate circumstanțele și detaliile. O persoană mediocră din punct de vedere intelectual, critică și își dă cu parerea despre lucruri pe care le nu le cunoaște.

2. O persoană inteligentă își recunoaște greșelile și își asumă consecințele.

Orice om greșește, este în natura umană să greșim. Problema apare în momentul când încercăm să dăm vina pe alții pentru eșecurile noastre.

3. Comportament rafinat, calm și cumpătat.

În viață deseori suntem puși în situații ce ne calcă pe nervi. O persoană înteligentă va ști să-și mențină calmul, indiferent de situație sau context.

4. Modestia.

Oamenii cu un IQ mai scăzut au o tendintă de a fi arongați cu semenii lor. Prin diferite mijloace încearcă să-și arate domniația, superioritatea financiară și nu încetează să se laude, cu fiecare ocazie. O persoană inteligentă alege modestia pentru a nu își pierde prietenii sau chiar familia.

5. Empatia

Persoanele inteligente în general nu sunt egoiste. Empatizează cu semenii lor, îndiferent de context sau dacă au legatură de prietenie/rudenie cu persoana respectivă. La polul opus, indiferența este generală, față de nevoile și sentimentele oamenilor.

6. Introvertiți.

O persoană inteligentă nu se plictisește atunci când rămâne singur. Adesea, gândurile cele mai geniale apar exact în momentele de singurătate.

7. Se culcă târziu și se trezesc târziu.

Un studiu japonez indică o legătură între ritmul cicardian și coeficientul de inteligentă. De asemenea, ei au mai constatat că oamenii, care-și amână deșteptătorul sunt mult mai receptivi la necesitățile corpului lor.

8. Nu se tem.

O persoană cu o inteligentă precară, se teme de provocari și se complace în propria zonă de confort. O persoană inteligentă nu-i este frică de eșec, deoarece din greșeli se învață cel mai bine.