„Băiatul meu are 40 ani – A fost căsătorit de două ori, dar nu mi-au plăcut niciodată nurorile…”

Următoarea poveste face parte din experiența mea de viață. Ea poate fi o lecție pentru mulți alții. De ce nu trebui să te bagi, niciodată, în viața copiilor tăi.

Am trecut de o anumită vârstă și sunt pensionată. Am 2 nepoți, pe care din pacate nu i-am văzut niciodată. M-am cercat cu fiica mea acum 23 de ani și de atunci nu ne mai vorbim și nici nu ne-am mai vazut. Împlicit, nepoții nici nu stiu ca eu măcar exist. Care este motivul ? Nu mi-a plăcut soțul ei chiar de la bun început și nu am vrut să se căsătorească cu el.

După cum m-am așteptat, ei nu au ținut cont de părerea mea și s-au căsătorit. Nu am fost la nunta lor și nu l-am lăsat nici pe fiul meu să meargă. S-au mutat într-un alt oraș iar singura care mai ține legătura cu ei, este nașa ei de botez.

Mă bucur mult pentru fiica mea chiar dacă nu mai ținem legătura. Ea are 43 de ani.

Fiul meu are 40 de ani și este un ratat. A fost căsătorit de 2 ori dar nu mi-au plăcut nurorile.

Amy a fost prima dragoste. S-au cunoscut la Universitate. El era naiv iar ea era îndrăzneață și obraznică. După ceva timp, au făcut cununia civilă și s-au mutat la mine acasa.

M-am împotrivit și într-un final s-au mutat de la mine. Din nefericire, nu m-am putut abține și am intervenit în viața lor. I-am făcut zile amare soției până când a divorțat de fiul meu.

După 3 ani de zile, fiul meu a cunoscut o domnișoară cuminte, modestă și religioasă. După ce au făcut nunta, s-au mutat la mine acasa. Eu, care toată viața mea am fost o femeie atee, nu am putut accepta că fiul meu s-a căsătorit cu o „călugăriță”.

Cu puțin efort am reușit să-l despart și de ea. La 33 de ani, fiul meu iarăși s-a întors acasă. Avea studii superioare, un serviciu bine plătit și 2 căsnicii eșuate.

După ce fiul meu a împlinit 38 de ani, a cunoscut o fată pe nume Claire. Era o fată foarte amabilă dar din păcate, era orfană. Acest lucru nu l-am acceptat și i-am spus fiului meu că este timpul să se gândească la crearea unei familii puternice și că a venit vremea să-și găsească o fată decentă și cel mai important, să nu fie săracă.

După această despărțire, fiul meu și-a dat demisia și a început o viația vicioasă, plină de reproșuri și amar. Îmi reproșează zilnic că este un ratat. Și are dreptate. Din cauza ambițiilor mele i-am ruinat viața fiului meu.

Cele 3 fete, toate s-au recăsătorit. Au copii și cariere de succes. De ce? Deoarece părinți nu trebuie să intervină în viața copiilor.

Dacă copiii și-au găsit sufletul pereche, părinții ar trebui să-i lase în pace, să nu se bage în viața lor! Datoria părinților este să-i ajute cu un sfat și o vorbă bună…